De Parksjtadjôdler

Landgraaf

In het jaar 2000 is het allemaal begonnen!!.

Twee oude bekenden, Ton Stein en Jan van den Boogaard, stonden steeds aan de bar en begonnen onder het genot van een pilsje gezellig erop  
los te Jodelen op "Anton aus Tirol”.
Dit gejodel maakte schijnbaar indruk op de overige aanwezigen zodat al snel de opmerking kwam "jullie twee moeten eens een keertje mee doen aan het L.C.M.K." (het Landgraafs Carnavals Moeziek Konkoer). 
Na heel wat gejodel en getwijfel werd uiteindelijk dan toch het besluit genomen om eens een keertje deel te nemen aan dit L.C.M.K. 
Jan en Ton vonden het een leuk idee om hun zonen Elvis en Haico hierbij te betrekken en de Parksjtadjôdler waren geboren. 
De smaak zat er meteen goed in en er werd besloten om verder te gaan en om weer een nieuw nummer te maken waarbij onze eigen ……. eigenwijze……. Tiroler Carnavalsmuziek niet zou worden losgelaten.

In 2002 is het ons dan ook totaal onverwacht gelukt om het L.C.M.K. te winnen met d’r Sjlager “Viër Parksjtadjodler”.
In 2004 werd het L.C.M.K. nogmaals gewonnen en nu nog duidelijker, namelijk alle drie de aanwezige jury’s (Vakjury, Deelnemersjury en Publieksjury) kozen de Parksjtadjôdler unaniem als winnaars met d'r Sjlager “Hey Hey, Alaaf” waarmee tevens finale van het P.L.K te bereikt werd en daar werd dan ook een fantastische derde plaats behaald.
Tijdens het L.C.M.K. van 2006 werden wij voor de 3e keer winnaar met d'r Sjlager “Fest in de Tent”.
Ook hier kregen we weer de hoogste waardering van de Publieksjury.

In 2009 werd met het nummer "Knatjsgek" wederom de finale van het P.L.K. behaald en hier werd een ditmaal de 2e plaats behaald.

Inmiddels hebben wij ons 11-jarig jubileum achter de rug en zijn er ook drie CD's geproduceerd te weten "D'r Beer is Los", "Knatsjgek" en "11 Joar en nog lang nit Kloar" welke te verkrijgen zijn via deze site en/of tijdens een van onze optredens.

In 2013 werd de finale van CMC Alaif gehaald met d'r Sjlager "Beij os in Limburg" en in 2014 en 2015 stonden we in de finale van het door TV Ellef georganiseerde Cover LVK met de nummers " Es 't Vasteloavend is en "Eine meter Beer".

D'r Ton D'r Jan D'r Elvis D'r Haico